Молодий чоловік хотів втекти від мобілізації і пробратись у Словаччину, але заблукав у лісі

1
Молодий чоловік хотів втекти від мобілізації і пробратись у Словаччину, але заблукав у лісі
Мешканець Запоріжжя заблукав у горах під час спроби незаконно потрапити до Словаччини. Коли чоловік зрозумів, що загубився, сам зателефонував у службу порятунку. Шукали ухилянта і прикордонники, і поліція, і рятувальники майже всю ніч. Пізніше 22-річний чоловік сам зізнався, що вже не вперше пробує незаконно виїхати закордон: після кількох відмов у перетині кордону ухилянт спробував перейти його через ліси пішки.

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, інцидент стався у ніч на неділю, 4 вересня, поблизу гори Плішка, що неподалік Перечина. Про заблукалого чоловіка прикордонникам повідомили поліцейські, які розшукували його разом з рятувальниками.

«До пошуків залучили прикордонні наряди прилеглих підрозділів та розшукових собак. Над ранок правоохоронцям спільно з рятувальниками вдалося розшукати заблукалого «туриста» за декілька кілометрів від кордону. 22-річний чоловік зізнався, насправді він родом зі Запоріжжя та мав намір незаконним шляхом дістатися Чехії з метою уникнення мобілізації», – йдеться у повідомленні прикордонників.

У прес-службі уточнюють, що 22-річний затриманий також розповів, що вже неодноразово пробував перетнути кордон, однак щоразу прикордонники йому відмовляли у виїзді через вік військовозобов’язаного, тому він вирішив пробиратися у Словаччину через ліс.

Наразі заблукалий почувається добре, загрози його життю чи здоров'ю немає. За спробу нелегального перетину кордону на 22-річного чоловіка склали протокол. Зараз ним займається поліція, оскільки його дії правоохоронці розцінюють як ухилення від призову (ст. 336 ККУ).


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тюремнки зловили
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні