Стало відомо, хто із західних лідерів відмовився постачати Україні танки

0
Стало відомо, хто із західних лідерів відмовився постачати Україні танки
Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання українського прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про постачання додаткового важкого озброєння, пише Прямий.

Видання Welt пише, що йшлося, зокрема, про поставку німецькою промисловістю найсучасніших танків Leopard 2.

Підставою для цього була пропозиція від збройової групи Krauss-Maffei Wegmann (KMW) від 8 квітня щодо прямої поставки в Україну. На той момент компанія вже домовилася про поставку в Україну 100 танків Leopard 2A7, включно із запчастинами та навчальні блоками для солдатів, на загальну суму 1,55 мільярд євро. Тому перші танки могли надати через 36 місяців після укладення контракту.

Однак Шольц не пообіцяв таких постачань, а радше залишився «загальним і неконкретним» у розмові зі Шмигалем. Канцлер не виявив «зовсім жодного бажання» змінити свою негативну позицію щодо постачання танків, повідомило джерело видання.

У відповідь на запит Welt в уряді Шольца повідомили, що не припиняють підтримувати Україну як у військовому, так і в політичному, фінансовому та гуманітарному планах.

«Ми просимо вас з розумінням поставитися до того, що ми, як правило, не повідомляємо про конфіденційні обговорення», — сказала представниця відомства канцлера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні