Волинянам цілий місяць будуть приходити сповіщення про можливу загрозу

1
Волинянам цілий місяць будуть приходити сповіщення про можливу загрозу
На Волині, 7 вересня 2022 року, розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації, зокрема і повітряну тривогу, пише ВСН.

Це триватиме з 7 вересня по 10 жовтня. Завантажувати якісь додатки на телефон не потрібно, розповів заступник начальника ОКЦ ГУ ДСНС у Волинській області Богдан Жиговець.

Нова система передбачає оповіщення про повітряну тривогу та різні надзвичайні природні та техногенні ситуації. Це робитимуть за допомогою операторів мобільного зв’язку у місцях, де є покриття.

«Ці сповіщення приходитимуть поверх усіх вікон і сповістять вас про те, що наразі відбувається якась подія», – наголосив рятувальник.

Із його слів, завантажувати додаткові застосунки на телефон при цьому не потрібно.

«Можливо, у майбутньому ми зможемо оповіщати населення нашої області більш централізовано - район, певна громада, село», – каже Богдан Жиговець.

За результатами тестування, які відбувалися у Вінниці, повідомлення приходили навіть на деякі старі кнопкові телефони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж не на всі телефони . Чому тільки на нові телефони буде сповіщення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні