--> Українські військові за одну добу звільнили 400 кв кілометрів від росіян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українські військові за одну добу звільнили 400 кв кілометрів від росіян

0
Українські військові за одну добу звільнили 400 кв кілометрів від росіян
Американський інститут вивчення війни (ISW), орієнтуючись на розрізнені повідомлення різних джерел щодо ситуації в районі Балаклії, де українські частини напередодні пішли у наступ, оновив свою карту фронту. Про це повідомляє ISW.

За даними джерел, якими користується ISW, українці взяли селище Вербівка, що прилягає до Балаклії з північного заходу, а також південно-західний район Балаклеї, табору.

Так, в Інституті вважають, що захисники України вже змогли взяти під контроль селище Вербівка, яке знаходиться поряд із Балаклією. Крім того, ЗСУ нібито вибили рашистів із південно-західного району самого міста.

При цьому про вихід українських частин на трасу Балаклія – Куп'янськ, до населеного пункту Яковенкове, карта ISW не говорить, хоча деякі джерела, зокрема проросійські, про це повідомляють – , але ця інформація остаточно не підтверджена.

Українські захисники, ймовірно, скористалися передислокацією російських сил і провели ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма. Вони відвоювали 400 кв. км.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

– Українські сили, ймовірно, використали тактичну несподіванку, щоб 7 вересня просунутися щонайменше 20 км на контрольовану Росією територію на сході Харківської області, відвоювавши приблизно 400 кв. км території, – відзначили вони.

Аналітики також звернули увагу на рівень шоку та відверте обговорення українських успіхів російськими блогерами. Це свідчить про масштаби несподіванки, досягнутої ЗСУ, що, ймовірно, успішно деморалізує російські сили.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні