У людей закінчується їжа та вода: що відбувається у десятикілометрових чергах на Ягодині. ВІДЕО

2
У людей закінчується їжа та вода: що відбувається у десятикілометрових чергах на Ягодині. ВІДЕО
Ситуація на митному пункті пропуску «Ягодин» стає напруженою, у далекобійників, які стоять у черзі вже близько десяти діб, закінчується вода та їжа. Через ситуацію на польсько-українському кордоні бюджет України втрачає до 60 мільйонів гривень щодоби.

Про це в ефірі телеканалу «Аверс» повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.



«На жаль, ситуація стає ще більш напруженою. Черга на виїзд з України більш менш стабілізувалася, станом на сьогодні – 2800 транспортних засобів. Але накопичується черга на в’їзд до України. Станом на сьогодні це вже понад 1 000 вантажних авто – це ті наші перевізники, які здійснили один рейс до Євросоюзу, а тепер намагаються повернутися додому», – повідомила Валентина Черниш.

Тож черга почала рости і з польського боку. Разом з тим перевізники з українського боку вже дуже втомлені, адже деякі з них стоять понад десять діб.

«У них, як вони стверджують, закінчується вода, припаси їжі й всього іншого, тому це катастрофа. Сьогодні була проведена спільна пресконференція керівників Міністерства інфраструктури, Державної митної служби та прикордонників. Голова Державної митної служби В’ячеслав Демченко оголосив цифри, що щодня державний бюджет втрачає близько 55-60 мільйонів гривень», – додала речниця Волинської митниці.

Я зазначила Валентина Черниш, голова військової адміністрації дав доручення забезпечити воду, доступ до їжі, медикаментів, медичну допомогу у разі необхідності тощо.

«Будуть доставлені біотуалети, прибирання сміття і все решта, що пов’язане з великим скупченням людей», – додала речниця митниці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ось там і повістки треба вручати
Відповісти
через 30 хвилин нікого не буде
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні