Запорізьку АЕС повністю зупинили

0
Запорізьку АЕС повністю зупинили
11 вересня 2022 року о 03:41 енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції відключили від енергомережі. Йде підготовка до його розхолодження та переведення у холодний стан.

Про це повідомила прес-служба "Енергоатому" у Telegram.

"Останні три доби 6-й енергоблок працював в режимі острова, заживлюючи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт), оскільки через російські обстріли були пошкоджені всі лінії зв'язку Запорізької АЕС з енергосистемою України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ввечері 10 вересня після поновлення працездатності однієї із цих ліній зв’язку електроживлення власних потреб ЗАЕС стало можливим від енергосистеми України. Тож було ухвалено рішення щодо відключення енергоблока №6 і переведення його в найбільш безпечний стан – холодний.

В "Енергоатомі" додали, що у разі повторного пошкодження ліній зв'язку з енергосистемою живлення власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів. Тож на ЗАЕС потрібні додаткові партії дизельного пального.

"Для недопущення аварійної ситуації на станції необхідно припинити рашистські обстріли ліній зв'язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв'язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення і подальшу безпечну роботу ЗАЕС", - наголосили в "Енергоатомі".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні