«Непереможна» армія рф посипалась: скасували відправку нових підрозділів в Україну

0
«Непереможна» армія рф посипалась: скасували відправку нових підрозділів в Україну
На тлі масштабної поразки російських військ у Харківській області у частинах та з'єднаннях, що знаходяться на території РФ, скасовують заплановані відправки до України через масові відмови від участі у бойових діях.

Про це у середу, 14 вересня, повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

Більше того, військовослужбовці 5-ї окремої танкової бригади 36-ї армії РФ (Улан-Уде) пишуть рапорти на звільнення, втрачаючи при цьому свої пільги (вислуга років — рік за три, статус ветерана тощо).

«Одночасно у підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу. З метою вирішення проблеми командуванням окупаційними військами вирішено суттєво скоротити час на реабілітацію військових після поранень та контузій. Пораненим у шпиталях цілеспрямовано спрощують діагнози, не проводять раніше запланованих операцій та пропонують повернутися на війну до України. Лікарям „рекомендують“ давати дозвіл на планові хірургічні втручання лише після закінчення війни або прямого дозволу командира пораненого», — розповіли у ГУР.

Тим часом українська армія продовжує свій контрнаступ, який розпочався 29 серпня, звільняючи українські території одразу на кількох напрямках.

Сили оборони утримують Антонівський міст та інші переправи через Дніпро на Херсонщині під вогневим контролем, не даючи окупантам відновити критично важливі для них маршрути.

Таким чином, вони заблокували перекидання російських військ, що серйозно знизило можливості ЗС РФ у цьому регіоні.

Окрім Херсонської, активний контрнаступ розпочався також і у Харківській області.

І хоча у Генштабі ЗСУ інформацію про його перебіг намагаються не коментувати, на сьогодні вже відомо про звільнення цілої низки територій загальною площею понад 8000 кв. км, у тому числі ключові для РФ Балаклію, Куп’янськ та Ізюм.

У свою чергу українські партизани продовжують ліквідацію прокремлівських колаборантів, які добровільно погодилися працювати на російських загарбників.

На тлі цього окупанти вирішили відмовитися від проведення на тимчасово підконтрольних їм територіях псевдореферендуму про «приєднання» до РФ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні