З'явилася нова шахрайська схема при покупці авто: як обдурюють українців

0
З'явилася нова шахрайська схема при покупці авто: як обдурюють українців
Останнім часом в Україні було помічено нову шахрайську схему, пов’язану з пригоном машин з Європи. Як відомо, зараз європейські країни це фактично єдиний ринок, звідки можна пригнати старе авто, але при цьому чоловіків призовного віку за кордон не випускають. Враховуючи ситуацію, деякі нечесні на руку ділки почали пропонувати послуги з пригону авто та зникати.

Як повідомили в поліції Тернопільської області за минулі вихідні зареєстровано як мінімум два такі випадки. Про це пише видання Твоя Машина.

Продавець пообіцяв двом жителям Тернопільської області викупити на аукціоні в США дорогі іномарки, після чого людина брала на себе зобов’язання доставити автомобілі в Україну. Трьома платежами продавцю перевели 20 600 доларів, після чого чоловік зник і перестав відповідати на дзвінки та повідомлення.

Другий постраждалий знайшов на сайті оголошення з продажу авто набагато дешевші машини від ринкової ціни. Продавець розповів гарну історію, що він зараз перебуває на кордоні і незабаром прибуде до України (цим пояснювалася низька ціна). Продавець навіть скинув свою точну геолокацію, але попросив переказати гроші для митного оформлення.

Щоб не було запитань, продавець надіслав через соцмережі копію свого паспорта. Отримавши передоплату “на митні послуги”, продавець перестав виходити на зв’язок. За фактом цих двох інцидентів слідчі порушили кримінальні справи за ст. 190 КК України (Шахрайство). Наразі тривають слідчі дії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні