Масове поховання військових ЗСУ і катівні виявили на звільненій території

0
Масове поховання військових ЗСУ і катівні виявили на звільненій території
На звільнених територіях Харківської області знайшли декілька катівень, у Балаклії — не єдина.

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ розповів в етері «Радіо НВ».

«На території області виявлені катівні, в яких тримали як українських, так і іноземних громадян. За досвідом Бучі, ми розуміємо, що найжахливіші злочини викриємо лише з часом. Вже зіткнулися з ексгумацією тіл з ознаками не просто насильницької смерті, а й тортур», — повідомив Євгеній Єнін.

Виявлена у Балаклії катівня – не єдина. Наразі перевіряють інформацію про катівню у Вовчанську, де, за попередніми даними, катували людей, зокрема, й електрострумом.

«Все це будемо ретельно вивчати і повідомляти. Про ці жахливі злочини має знати весь світ», — сказав Єнін.

«Радіо Свобода» також повідомляє, що під Ізюмом знайшли масове поховання загиблих військових ЗСУ.

«Ми так порахували, тут десь близько 20-25 людей. Хоча напис тут був 17. Ми перевіримо це уже коли будуть піднімати <тіло>», — повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Поховання знайшли поряд із кладовищем, де під час окупації російськими військами міста Ізюм у період з 2 квітня по 15 вересня. Наразі не відома точна кількість людей, які захоронені в могилі, також невідомо, хто похований у сусідніх могилах. Наразі триває розмінування території.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні