--> Німецькі депутати вимагають від Шольца почати допомагати Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Німецькі депутати вимагають від Шольца почати допомагати Україні

0
Німецькі депутати вимагають від Шольца почати допомагати Україні
Нинішні німецькі постачання зброї на потреби Збройних Сил України й обіцяні вчора нові рівноцінні "милостині", бо таких обсягів і набору озброєнь Силам оборони не вистачить для вигнання російських військ. Про це заявив депутат опозиційного у ФРН Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль, пише Тagesschau.

Замість реальної допомоги голова Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт "знову пропонує лише милостиню", вважає депутат Бундестагу.

З двома додатковими обіцяними установками РСЗВ MARS II і 50 бронемашинами Dingo "у конфлікті такого масштабу й інтенсивності неможливо виграти жодної битви", вважає заступник голови фракції Союзу.

Вадефуль закликав канцлера Олафа Шольца оголосити на конференції Бундесверу 16 вересня "постачання реального пакета важких озброєнь, бойових танків і БТР, щоб не виставляти остаточно Німеччину у кумедному світлі, та відкрити очі міжнародній громадськості".

13 вересня Вадефуль перепостив у Twitter повідомлення Дмитра Кулеби, в якому глава МЗС дивувався з приводу відмови Берліна давати танки та БМП, і написав: "Чіткі слова. Пряма підказка канцлеру. Зараз від "світлофора" потрібні не слова, а справи".

На початку тижня Ламбрехт висловилася за послаблення суворих правил ФРН щодо експорту зброї, щоб полегшити співпрацю з євросоюзниками на кшталт Франції, Іспанії та Великої Британії, які змушені дотримуватись обмежень під час реекспорту німецької зброї.

Прем'єр землі Нижня Саксонія Штефан Вайль підтримав цю ініціативу, про що сказав dpa.

"Мені це здається правильним, особливо з точки зору європейської співпраці, адже держави Європи перебувають в одному човні, у нас є спільна зацікавленість у тому, щоб бути сильними разом. Це також включає можливість спільної роботи з питань озброєнь", – зазначив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні