Арестович розповів, що може прискорити звільнення всього Донбасу

1
Арестович розповів, що може прискорити звільнення всього Донбасу
Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що якщо українські військові матимуть змогу звільнити Лиман Донецької області від загарбників, це допоможе прискорити деокупацію всієї території Донбасу.

Відповідну заяву він зробив в ефірі «Фейгін Live», - пише Главком.

Він зазначив, що українські військові поки не можуть звільнити Лиман та забезпечити собі правобережний плацдарм за річкою Оскіл.

«Там дуже складний лісовий вузол у бік Борової: ліси, залізниці, купа бетону. Обороняються там лише три БТГ, але вони від першого шоку оговталися вже», – сказав він.

Арестович зазначив, що якщо ЗСУ зможуть деокупувати Лиман та зберегти достатній наступальний потенціал, щоб рушити на лінію під Сватово, влаштувати «велику битву» і вийти на Кремінну, тоді обрушиться вся оборона росіян у Луганській області.

Тоді, за його словами, українські військові матимуть змогу вийти на північні кордони так званої «ЛНР».

«А якщо ми беремо «ЛНР», то ми з тилу заходимо до Донецька, «народні республіки» відрізаємо від Російської Федерації і все, Донбас звільнено. Вони бояться цього як вогню», – сказав радник ОП.

Також за словами Арестовича, є ще один варіант розвитку подій.

«Наші тиснуть від Сіверська, за повідомленнями російської сторони, якщо ми продавимо там, то виникає ще одна можливість. Ми їх умовно підрізаємо з півдня, беремо Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ і тоді ми заходимо знизу в тил за їхню лінію Сватово - Кремінна, тоді ми б'ємо нагору і праворуч у бік Щастя, і знову руйнується їхня оборона, тому що ми за спиною. Це ще одна опція, вона їх теж вкрай непокоїть», – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото вже стратег-пиз**бол.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні