Стало відомо, коли на Волині випаде перший сніг

0
Стало відомо, коли на Волині випаде перший сніг
Волинський народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач вважає, що нинішній вересень має мінливу погоду. Вітри та прохолодні дні перекриють тепло, пише Вісник.

У вересні, як зазвичай будуть затяжні дощі, які в народі називають «жидівські кучки».

Народний синоптик із Кропивницького Стас Щедрін каже, що відчутно потепліє після 14 вересня. Можливо, навіть буде +27. Кандидат географічних наук та синоптик Ігор Кібальчич зауважує, що у першому місяці осені на Півдні та Сході країни можлива засуха, а от у західних областях навпаки – буде надмірно дощів.

Бабине літо у жовтні
Щодо цього місяця, то завідувачка відділу приладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух зазначає, що він буде теплим і сухим, а опади очікуються аж в середині. Володимир Деркач навпаки вважає, що на початку погоду зіпсують невеликі опади, а далі потепліє і прийде довгоочікуване бабине літо, яке зачепить і початок другої декади. Спостерігали за природою на Покрову (14 жовтня). Казали, якщо дме південний вітер – зима буде теплою, північний і східний – холодною, а як західний, то сніжною. Всі синоптики одностайні в тому, що остання десятиденка жовтня не передбачає значного тепла, можуть бути заморозки, хоча поміж ними «проскочать» 2-3 тепліші дні.

Очікується сніг у листопаді
За даними волинянина Володимира Деркача цей останній місяць покаже плавний перехід від ранньої осені в пізню. Ще на початку буде досить комфортно, однак приблизно від середини цього періоду прийде похолодання, задощить та навіть можливий мокрий сніг. Хоча фахівці Укргідрометцентру наголошують, що цей сніг найперше випаде у Карпатському регіоні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні