--> Як заощаджувати електроенергію: шість способів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як заощаджувати електроенергію: шість способів

1
Як заощаджувати електроенергію: шість способів
Під час війни українців уже не раз попереджали, що їх чекає важкий опалювальний сезон. Тому важливо заощаджувати електроенергію, яка генерується за допомогою природного газу.

Як розказали у "Київтеплоенерго", українці можуть раціонально користуватись побутовими приладами, що дозволить заощаджувати гроші при сплаті електроенергії.

В компанії зазначили, що існує шість способів ощадливого використання електроенергії, які допоможуть громадянам зекономити не тільки енергію, але й власні гроші:

Холодильник треба ставити подалі від плити та радіаторів
Через високу температуру збільшується навантаження на компресор, а це призводить до використання більшої кількості електроенергії та до зменшення строку служби приладу.

Пральну машину завантажуйте на дозволений максимум, бо при частковому завантаженні прилад використовує таку саму кількість енергії, як при повному
90% енергії йде на нагрівання води, тому треба правильно обирати температуру прання

В електрочайнику кип'ятіть лише необхідну кількість води та регулярно очищуйте його від накипу
Це дозволить вам підвищити теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.

Прасування розпочинайте з тих речей, які потребують нижчої температури, після чого варто додавати температуру та продовжувати прасувати інші речі.
Бойлер необхідно налаштувати на оптимальну температуру, оскільки зависока призведе до збільшення використання енергії та додаткового навантаження на прилад.
Не треба вимикати бойлер із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.

Під час приготування їжі на електроплиті треба користуватися посудом з кришкою
Страва приготується швидше, а електроенергії буде спожито менше.

У "Київтеплоенерго" також зазначають, що заощаджувати на електроенергії можна, якщо усі побутові прилади змінити на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++.

З наближенням морозів стає дедалі зрозуміліше - цієї зими в будинках українців може бути дуже холодно. УНІАН з'ясував, як вже зараз можна утеплити свої будинки й у скільки це обійдеться.

Раніше, як писав УНІАН, Центр стратегічних комунікацій підготував алгоритм дій у випадку знеструмлення міст, сіл та містечок, та як підготуватися до ймовірного "блекауту".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, спочатку ринок заполонили електротоварами які споживають величезну кількість енергії , а тепер розповідають як економити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні