--> Ранні симптоми цукрового діабету: назвали небезпечні тривожні "дзвіночки" | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ранні симптоми цукрового діабету: назвали небезпечні тривожні "дзвіночки"

0
Ранні симптоми цукрового діабету: назвали небезпечні тривожні "дзвіночки"
Цукровий діабет - дуже небезпечна і підступна хвороба, яка щороку забирає життя 1,5 мільйона людей. Виділяють два типи хвороби, які мають свої специфічні ознаки, але їм притаманні і загальні симптоми. Ці симптоми можуть проявлятися задовго до того, як хворому поставлять діагноз.

Лікарі назвали головні ранні ознаки діабету на ранній стадії. Про це пише Уніан.

Якщо ви виявили кілька ознак у себе - варто здати аналіз крові на рівень глюкози.

Ранні симптоми діабету


Постійна спрага. Людину з діабетом мучить постійна сухість у роті, скільки б води вона не пила. Нерідко спрага загострюється вночі, і людина прокидається від сильного бажання пити.

Втрата ваги. Це частий симптом діабету, особливо 1 типу. Якщо ви швидко худнете, хоча харчуєтеся і рухаєтеся як зазвичай - це тривожний дзвіночок.

Постійний невгамовний голод. Хворі на діабет люди майже ніколи не відчувають ситості. Навіть після ситного обіду голод настає вже через годину. Відбувається це через порушення обмінних процесів цукру в організмі.

Незрозуміла втома. Ви добре висипаєтеся, повноцінно харчуєтеся і не перепрацьовуєтеся, але вранці вам важко встати з ліжка. Втрата фізичних сил і виснаження - часті супутники діабету.

Часте сечовипускання. Ця проблема зустрічається при багатьох захворюваннях, але в сукупності з уже перерахованими симптомами повинна насторожити. Постійні позиви до сечовипускання пов'язані з тим, що організм таким чином намагається вивести надлишок цукру.

Оніміння і судоми в ногах - дуже небезпечний симптом, властивий діабету 2 типу. Це серйозний привід для візиту до лікаря. Якщо зволікати з лікуванням, то все може закінчитися ампутацією ноги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


У який час треба снідати У який час треба снідати
03 серпня, 2023, 08:40
0
Чому вночі закладає ніс Чому вночі закладає ніс
11 жовтня, 2022, 19:29
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні