П'ять помилок в управлінні грошима, які геть не слід робити після 30

0
П'ять помилок в управлінні грошима, які геть не слід робити після 30
Правильне управління грошима може позбавити тебе стресу та полегшити життя загалом. Утім, зрозуміло, що шлях до пізнання правильного пролягає й через помилки.

Men 24 розповідає про те, чого категорично не варто робити. Особливо коли тобі вже за 30.

5 помилок у поведінці з грошима, на які слід звернути особливу увагу


Коли тобі 20, все в житті наче падає тобі до ніг. Усе захоплює та чарує, навіть важка праця. Особливо – перша, за яку ще небагато платять, але нічого, бо ж допомагає родина. А після 30 чомусь все раптово змінюється. І мова не про те, що тусовки вже не настільки цікаві, а про фінансову незалежність.

Хаотичність у витратах тебе 20-річного у 30 вже неприйнятна. Отже, час звернути увагу на помилки в управлінні грошима. Щодо цього якраз і маємо кілька порад.


Помилка 1: не економити
Ти повинен економити гроші. Це навіть не тема для дискусії. Якщо ти щомісяця витрачаєш всю зарплату – час переглянути своє ставлення та спосіб життя.

Помилка 2: економити без вкладень
Економія – перший крок у правильному напрямку. Але збережені гроші – це лише фінансова подушка. Заради майбутнього слід робити розумні інвестиції. Чи самому розібратися, куди вкладати, чи найняти консультанта.

Помилка 3: не мати резервів на чорний день
Навіть якщо ти зекономив гроші й навіть інвестував їх, не думай, що тобі не потрібен резервний рахунок. Бодай на випадок надзвичайної ситуації, щоб завжди був легкий доступ до грошей. Наприклад, коли треба негайно гроші на ремонт квартири чи авто, в гіршому випадку – для компенсації втрати роботи. Так, резервний рахунок мати просто необхідно, і відкладати на нього хоч 5% зарплати.

Помилка 4: ти не обговорюєш фінанси у парі
Якщо ти в стосунках чи шлюбі, якщо ти живеш із людиною, твої фінанси вже не впливають тільки на тебе одного. Багато пар у певний момент вирішують навіть об’єднати свої фінанси. Та чи так, чи сяк – помітні витрати та інвестиції необхідно обговорювати у парі.

Помилка 5: інвестиції в дітей як у пенсію
Діти, безумовно, є чи не найбільшою радістю нашого життя (звісно, для людей, які в принципі хочуть дітей). Але сприймати дітей як інвестицію у пенсію – помилка. Діти не завжди можуть або хочуть фінансувати пенсію своїх батьків, скільки б ті раніше у дітей не вкладали. Отже, діти дітьми, але будь реалістом і в пенсію свою гроші вкладай окремо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні