--> Це шокує! Масове поховання біля Ізюму зайняло аж 5 гектарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Це шокує! Масове поховання біля Ізюму зайняло аж 5 гектарів

0
Це шокує! Масове поховання біля Ізюму зайняло аж  5 гектарів
Російські військові почали створювати масове кладовище біля міста Ізюм Харківської області після окупації у квітні. Воно постійно розширювалося з квітня і аж до липня.

Про це, як пише Бабель, йдеться у дослідженні Conflict Observatory, яке проаналізувало супутникові знімки кладовища.

Загалом з 6 квітня по 1 липня росіяни розкопали близько 5,5 гектарів землі у лісі біля міста. Дослідники зазначають, що частина кладовища прихована листям, тому точно оцінити його площу неможливо.

У проросійських Telegram-каналах у квітні поширювалися фотографії, як окупанти ховали тіла загиблих українських військових. Для викопування могил вони використовували військові екскаватори EOV 3523. Невідомо, чи ці фотографії були саме з кладовища біля Ізюму, однак на супутникових знімках у червні два таких екскаватори видно біля кладовища.

Дослідники наголошують, що кладовище постійно розширювалося саме під час окупації Ізюму російськими військами. До того ж, на знімках вони бачили наслідки воєнної активності, зокрема сліди від пересування техніки та позиції, з яких вони стріляли, зокрема російська артилерія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні