--> Як швидко позбутися гикавки: 5 дієвих способів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як швидко позбутися гикавки: 5 дієвих способів

0
Як швидко позбутися гикавки: 5 дієвих способів
Терапевтка Вероніка Ланггут наголосила, що гикавка – не щось рідкісне. Іноді вона може бути досить милою, а іноді неабияк дратувати. Тож варто знати, як її позбуватися.

Про це пише Men 24.

Як позбутися гикавки: 5 способів

Тут ми прислухаємося до порад Ланггут. Вона поділилася кількома простими, але надзвичайно ефективними способами. Ба більше, деякі з них можу бути ще й приємними.

1. Відволічись. Це класичний спосіб. Терапевтка жартує, що ти можеш, наприклад, подумати про колег, який працюють у сусідньому кабінеті. Або ж пригадати, якими були твій сніданок або вечеря.

2. Страх. Але тут потрібно бути максимально обережним. Є ймовірність, що спроба тебе налякати, щоб позбавити гикавки, лише ускладнить ситуацію. А все тому, що спазм нікуди не зникне, тож процес триватиме.

3. Дихай правильно. Лікарка рекомендує спробувати різко дихати носом. Так, наче ти щось намагаєшся внюхати. Якщо ж ти сидиш в офісі, то можна це зробити, але не так різко і гучно. Повір, краще вже гикати, ніж налякати колег важким диханням.

4. Висунь язик. Це ще один простий, але дієвий метод. З його допомогою ти зможеш трішки розслабити діафрагму. Відтак, спазм зникне та не виникатиме той самий дискомфорт.

5. Поцілуй когось. Як запевняє терапевтка, цей спосіб теж можна використати. Вона вважає, що він найкрасивіший. І ми навіть не сперечатимемося. Головне, щоб ти за цю спробу позбутися гикавки не набув нової проблеми.

Водночас не варто гикавку недооцінювати. Якщо вона дістає тебе упродовж певного проміжку часу, то слід звернутися до лікаря. Як запевняє Ланггут, це може свідчити про певні проблеми з нервовою системою. І хоч таке стається з невеликою кількістю людей, краще бути застрахованим.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер. Якщо гикавка з невинного дискомфорту переростає у щось серйозне – негайно звернися до фахівця. Бодай зателефонуй сімейному лікарю, щоб проконсультуватися з цього приводу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні