Чому росте курс долара

1
Чому росте курс долара
Коливання курсу долара на готівковому ринку України відбуваються через оголошення мобілізації в російській федерації, птше РБК-Україна.

Готівковий валютний ринок лишається досить чутливим до змін у інформаційному середовищі. Так, поточні коливання на готівковому ринку пов'язані зокрема із психологічним чинником на тлі спроб Росії залякати Україну загальною мобілізацією.

НБУ також констатує, що ситуація на міжбанківському валютному ринку навпаки поліпшується. Зокрема, зросла пропозиція валюти з боку експортерів передусім завдяки роботі зернового коридору.

Національний банк продовжує вживати заходів, щоб зменшити різницю між готівковим і безготівковим валютним ринком. Зокрема, НБУ:

- дав змогу громадянам купувати безготівкову валюту з подальшим вкладенням її на депозит, курс за цими операціями є близьким до офіційного;
дав змогу банкам збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку;

- вживає заходів для вирішення проблеми з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків.

Крім того, НБУ і надалі працює над збільшенням ставок за гривневими активами, щоб українці мали альтернативні інструменти для збереження власних гривневих заощаджень. Вже багато банків відреагували на червневе підвищення облікової ставки, деякі з них підвищили дохідність гривневих депозитів до 15-20%. Нещодавно ставки почали підвищувати також й великі державні банки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
складається враження що йолоп повний пише про причину підвищення курсу валюти . Якби причиноутворенням є загальна мобілізація в росії. писака твою мать ти б...ь що в росії житвеш по законах росії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні