--> Волинянин, який пройшов пекло російського полону, схуд на 40 кілограмів. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин, який пройшов пекло російського полону, схуд на 40 кілограмів. ВІДЕО

1
Волинянин, який пройшов пекло російського полону, схуд на 40 кілограмів. ВІДЕО
Мама 26-річного бійця-азовця Володимира Лучка розповіла про першу телефонну розмову з сином. 21-го вересня жінка дізналася, що її син повертається з чотиримісячного полону.

Про це пише Суспільне.

До початку повномасштабної війни син працював закордоном. Військового досвіду раніше, – каже Оксана Лучко, – не мав. Повернувся в Україну та сказав рідним, що буде волонтерити.

"Насправді ж пішов у військо. Шостого квітня він написав мені останнє повідомлення і сказав, що в нього все добре. Далі я набирала, писала, а відповіді не отримала", – говорить жінка.

Як потім їй стало відомо 1 квітня син поїхав в Маріуполь.

"Їх відправляли туди вертольотами. Він знав, що летить туди в один бік та які можуть бути наслідки. Я його зараз питаю, чи зробив би зараз по-іншому, він каже, що ні: "Я б зробив так само навіть і не думаючи", – розповідає Оксана Лучко.

Опівночі 21 вересня, – каже жінка, – почула новину про обмін полоненими. У списках побачила ім'я та прізвище сина. Кілька разів їх перечитувала, щоб впевнитися, чи немає помилки. Пів на четверту ночі до неї зателефонував син з незнайомого номера. Оксана Лучко каже, що одразу впізнала його голос.

"Вов, де тебе можна знайти, на якій фотографії?", а він каже, щоб не шукала, бо не впізнаю. Там схуд більше як на 40 кілограмів", – розповідає мама Володимира Лучка.

Російські військові, – каже жінка, – давали на добу 100 грамів води й 200 грамів їжі.

Оксана Лучко говорить, що зараз син на реабілітації, його повернення чекає родина та все село Борохів, де Володимир жив та навчався у школі.

З його класу нині ще четверо випускників перебувають на фронті, – говорить директор школи Григорій Ковальчук.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нууу, і де "хвалене гамнестіінтернейшл"?!!! Чого мовчить ? Це таке нормальне поводження з військовими полоненими?!!!! Вони починають смердіти якщо ми кацапським полоненим вчорашню булочку дамо!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні