--> Скільки часу мають служити військовослужбовці під час воєнного стану | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки часу мають служити військовослужбовці під час воєнного стану

0
Скільки часу мають служити військовослужбовці під час воєнного стану
В Україні уже рівно 7 місяців ведеться повномасштабна війна, розв'язана росією. І рівно стільки ж – загальна мобілізація, пише 24 канал.

Оскільки в Україні щонайменше до 21 листопада – актуальна дата завершення воєнного стану – триває загальна мобілізація, то варто знати про неї більше. Ознайомтеся разом із нами з термінами військової служби, якщо вас призвуть до війська.

Якими є строки військової служби
Зауважимо, що мобілізація може бути як загальною, так і частковою. Останнє відбувається зараз у росії. Крім того, її можуть проводити як відкрито, так і приховано. До 21 вересня, коли путін видав відповідний указ, у країні-агресорці була саме прихована мобілізація. А тепер коротко про строки.

Загальні терміни строкової служби
Для солдатів і матросів, сержантів і старшин, котрі проходять строкову військову службу у лавах Збройних Сил України, а також інших військових формуваннях – до 18 місяців;
Для тих, хто під час призову на строкову службу вже здобув ступінь вищої освіти магістра – до 12 місяців.
Якщо вас призвали на військову службу, то строки такі:

офіцерський склад, який служить за призовом – до 18 місяців;
військовослужбовці, котрі служать за призовом під час мобілізації, на особливий період – до завершення особливого періоду або ж оголошення рішення про демобілізацію;
військовослужбовці-резервісти, які служать в особливий період – на строки, які визначить Верховний головнокомандувач ЗСУ.
Строки служби за контрактом
Особи рядового складу служать три роки;
Особи сержантського та старшинського складу – від трьох до п'яти років;
Курсанти вищих військових навчальних закладів і військових навчальних підрозділів військових вишів – час навчання у відповідному навчальному закладі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні