--> 8-річна дівчинка отруїлася грибами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

8-річна дівчинка отруїлася грибами

0
8-річна дівчинка отруїлася грибами
На Прикарпатті грибами отруїлася ще одна дитина. Це вже четвертий випадок за останній місяць в області.

8-річна дівчинка родом з Коломийщини. В обласну дитячу клінічну лікарні пацієнтка поступила 26 вересня. Її стан стабільний. Разом із нею також від отруєння грибів у медзакладі перебуває 11-річний підліток. В обидвох діагноз - отруєння дикорослими грибами, інформує Фіртка.

«В даних двох випадках - ймовірно гриби гастро-ентеротропної дії, бо всі клінічна ситуація відповідала власне відповідала за отаку симптоматику. Пацієнти потрапили у відділення інтенсивної терапії зі скаргами на блювоту, різкий біль в животі, розлади кишківника і виражену загальну слабість. 8-річна пацієнтка знаходиться у відділення інтесивної терапії. Проте, стан - стабільний», - медичний директор Івано-Франківської ОДКЛ Ярослав Семкович.

Утім, в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ наголошують батькам категорично не давати їсти гриби дітям до 12 років. Адже, це важкий для травлення продукт, а ферментативна можливість організму не може впоратися з ним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні