У Тихому океані виявили острів, про який раніше ніхто не знав

0
У Тихому океані виявили острів, про який раніше ніхто не знав
У Тихому океані виявили новий, невідомий нікому раніше острів.

Де він розташований і як з'явився, розповідає "Дивогляд" із посиланням на CNN.

Знахідку проаналізували дослідники з Геологічної служби Тонга та експерти NASA. Вони стверджують, що новоутворений острів розташовується у південно-західній частині Тихого океану, на підводній горі Гоум-Риф, що біля центральних островів Тонга.
Науковці відмітили, що один з підводних вулканів прокинувся саме у цьому місці 10 вересня. Він викинув лаву, пару й попіл і за 11 годин після виверження на поверхні океану з'явився новий острів.

Фахівці з Геологічної служби Тонга відмітили, що острів стрімко збільшується. Станом на 14 вересня його розміри становили 4 тис кв м, але вже до 20 вересня цей показник збільшився до 24 тис кв м.

Експерти з NASA розповіли, що такі острови, що були створені підводними вулканами, можуть існувати роками або десятиліттями, але зазвичай вони недовговічні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


На Землі виявили підземний океан На Землі виявили підземний океан
23 листопада, 2016, 04:22
0
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні