--> Сьогодні набуло чинності важливе правило для водіїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сьогодні набуло чинності важливе правило для водіїв

0
Сьогодні набуло чинності важливе правило для водіїв
З 1 жовтня до 1 травня за межами населених пунктів українські водії зобов'язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

Це необхідно, щоб знизити кількість ДТП у холодну й темну пору року. Про важливе правило нагадала пресслужба Патрульної поліції України.

"Нагадуємо про обов'язкову до виконання вимогу ПДР: на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі, якщо їх немає в конструкції транспортного засобу, ближнє світло фар", – ідеться у повідомленні.

Світловий день стає коротшим, а в осінньо-зимовий період дощів, туманів і снігопадів часто виникає недостатня видимість на дорозі. Ближнє світло фар допомагає поліпшити видимість автомобіля для всіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів.

"Саме тому важливо позначати переміщення авто увімкненими ходовими вогнями або денним світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще знизиться ризик потрапляння в аварії", – додали у відомстві.

Якщо водій порушує це правило або керує автомобілем з несправними зовнішніми світловими приладами в темний час доби, йому загрожує штраф 425 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні