Опалювальний сезон під час війни: до який проблем треба підготуватись українцям

0
Опалювальний сезон під час війни: до який проблем треба підготуватись українцям
Уже цього місяця в Україні має розпочатись найскладніший в історії країни опалювальний сезон. Однак попри загрози з боку росії більшість наших співгромадян впевнені, що їхні оселі готові до майбутніх викликів.

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводилось з 7 по 13 вересня.

Дані дослідження демонструють, що 71% респондентів вважає свої домогосподарства готовими або майже готовими до проблем, які можуть виникнути під час зимового періоду. З вказаної частки, повністю готовими себе вважають 24%, скоріше готовими – 47%. Між тим 12% українців вважають, що до ймовірнісних складнощів не готові зовсім.

Аналітики наголошують, що в регіональному розрізі «повністю готових» українців переважають жителі заходу (30%). У східних областях їх кількість є майже утричі нижчою – 12% (хоча і тут скоріше готовими до проблем себе вважають 59% населення).

Опитування також показало, що «повністю готовими» до можливих труднощів під час проходження опалювального сезону називають себе 35% жителів сільської місцевості. Водночас таких осіб у великих містах менше – 17%.

«Щодо готовності до опалювального сезону, то потрібно враховувати, що ми говоримо про саме суб’єктивну самооцінку респондентів, що може суттєво відрізнятися від об’єктивної ситуації. Досить оптимістичні оцінки респондентів щодо власної готовності до можливих проблем можуть бути наслідком загалом оптимістичного настрою українців. З точки зору війни досить оптимістичні очікування щодо зими є важливим показником, оскільки знижуються можливість використання цього фактору як важелю впливу агресора на Україну», — прокоментував результати дослідження заступник директора КМІС Антон Грушецький.

В опитуванні взяло участь 2 тис. людей. Дослідження охопило представників усіх областей України, окрім тих, що тимчасово перебувають під контролем рф.

Контекст. За офіційними даними, Україна готова до прийдешнього зимового сезону на 88%. На сьогодні держава має в запасі майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні