--> Зекономив значить заробив: як волиняни можуть менше платити за електроенергію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зекономив значить заробив: як волиняни можуть менше платити за електроенергію

2
Зекономив значить заробив: як волиняни можуть менше платити за електроенергію
Статистично людина щомісяця витрачає десятки, а іноді й сотні зайвих кіловат, за які сплачує кошти. Та окрім грошових витрат, в глобальному плані надлишкове використання електроенергії — несприятливий фактор для екології та збереження природних ресурсів.

Експерти поділилися порадами, які допоможуть раціонально користуватись побутовими приладами та таким чином заощаджувати гроші.

Фахівці порадили:

Холодильник треба ставити трохи далі від плити та радіаторів. Через високу температуру збільшується навантаження на компресор, а це призводить до використання більшої кількості електроенергії та до зменшення терміну служби приладу. Рекомендована відстань від холодильника до стіни має становити не менше 5 см, неправильне розташування призводить до споживання на 30% більше електроенергії.

Пральну машину завантажуйте на дозволений максимум, бо в разі часткового завантаження прилад використовує таку саму кількість енергії, як при повному завантаженні. Зверніть увагу на температуру прання - 90% енергії йде на нагрівання води, тому треба правильно обирати температуру прання.

З тих самих міркувань на максимум завантажуйте і посудомийну машину.

В електрочайнику кип'ятіть лише необхідну кількість води та регулярно очищуйте його від накипу. Очищення дозволить підвищити теплопровідність та зменшить споживання електроенергії.

Прасування розпочинайте з тих речей, які потребують нижчої температури, після чого варто додавати температуру та продовжувати прасувати інші речі.

Налаштуйте бойлер на оптимальну температуру. Зависока температура – це зайві витрати та додаткове навантаження на прилад. Не вимикайте бойлер із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.

Під час приготування їжі на електроплиті користуйтеся посудом із кришкою, і страва приготується швидше, і електроенергії буде спожито менше.
І не забувайте, що заощаджувати на електроенергії можна, якщо побутові прилади будуть класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++, під час купівлі завжди враховуйте цей фактор.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1.68₴...за квт...для чого економити?
Відповісти
0.04$/kW - ці поради африканцям затирайте
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні