«Війська стоять під Луцьком»: чи буде новий наступ з території Білорусі

0
«Війська стоять під Луцьком»: чи буде новий наступ з території Білорусі
Президент росії володимир путін тримає напруження біля кордону України з Білоруссю, щоб відтягувати з фронту резерви ЗСУ. Проте ознак підготовки повторного наступу рф з території Білорусі наразі немає, пише ТСН.

Про це розповів експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Експерт пояснив, які ознаки будуть свідчити про підготовку до наступу військ росії з Білорусі. За його словами, має бути отримана «політична згода лукашенка, пропрацювання логістики, початок перекидання».

«Коли прийдуть перші відносно великі ешелони, можна відраховувати 3-4 тижні мінімум, щоб велика група військ зібралася. 20-25 тисяч угруповання, яке йшло на Київ, сьогодні вже нічого не вирішать», - зазначив він.

За словами Тишкевича, у рф є обмеження по перекиданню військ:

«Росія збирала так званий третій армійський корпус, біля 60 тисяч сумарно, стягували до різних ділянок кордону 1,5 місяці. Тут обмеження, зокрема в російської залізниці. Одна справа - перекинути 20-25 тисяч, друга - перекинути більше».

Експерт також зазначив, що в Білорусі «будуть більш потужні навчання, щоб Україна тримала свої резерви».

«Позавчора почали призивати резервістів до однієї з військових частин у Мачулищах. Але це ще не фінал. Будуть розгортати ще 2-3 частини, одну мотострілецьку бригаду, щоб Україна тримала свої резерви біля кордону», - сказав він.

Як пояснив Тишкевич, станом на сьогодні для рф дуже важливо створити «кокон небезпеки» навколо Білорусі, щоб Україна саме тут тримала додаткові резерви:

«Війська стоять під Луцьком, а не під Лиманом. Це не є активна війна, але ця маніпуляція не дозволяє Україні діяти більш активно. Зважаючи, як Україна накопичувала засоби для контрнаступу, місяць стояння будь-якої бригади біля кордону з Білоруссю - це мінус одне визволене місто України», - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні