--> В ліс виходить Лісовик та перетворюється на старого: що заборонено робити 5 жовтня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ліс виходить Лісовик та перетворюється на старого: що заборонено робити 5 жовтня

0
В ліс виходить Лісовик та перетворюється на старого: що заборонено робити 5 жовтня
Православне свято 5 жовтня - день пам'яті святого Фоки, який жив у місті Синопі і займався садівництвом. Вів благочестивий спосіб життя, був доброю і милосердною людиною, пише УНІАН.

Прикмети 5 жовтня
листя на березах ще залишаються - сніг випаде нескоро;
мало шишок на деревах - зима буде теплою;
з цього дня закінчується бабине літо і починається осінь.

Що сьогодні не можна робити
Церква вважає, що в цей день категорично заборонено їсти рибу. Якщо проігнорувати заборону, то накличете на себе біду і хвороби. Також 5 жовтня небажано з кимось сваритися - конфлікт триватиме довго і помиритися буде непросто.

Якщо 5 жовтня вирішили піти в ліс, остерігайтеся незнайомих чоловіків. Згідно з народними повір'ями, часто в цей день в ліс виходить Лісовик, який перетворюється в старого.

Що можна робити 5 жовтня
Наші предки в цей період закінчували збір редьки. З неї за старих часів готували багато страв, робили лікарські мазі і "припарки". Крім зовнішнього застосування, використовували і всередину - подавали на стіл з квасом, сіллю і цибулею.

Святого Фоку вважали заступником від пожеж і негод, тому в цей день можна помолитися мученику про те, щоб він уберіг сім'ю від бід.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні