Стало відомо, коли росія насправді запланувала масові ракетні удари по містах України

0
Стало відомо, коли росія насправді запланувала масові ракетні удари по містах України
Сполучені Штати Америки переконані, що росія планувала масовані ракетні по Україні ще до вибуху на Кримському мосту. Головне управління розвідки озвучило дати, коли російські військові отримали з кремля вказівку готувати атаки на цивільну інфраструктуру України, пише ukrayina.pl.

Зранку 10 жовтня ракетних атак зазнали 15 регіонів України: Київ, Київська, Дніпропетровська, Хмельницька, Житомирська, Тернопільська, Львівська, Харківська, Одеська, Івано-Франківська, Полтавська, Миколаївська, Вінницька та Сумська області. Окупанти випустили по Україні 84 ракети та 24 безпілотники, серед яких 13 — іранські дрони-камікадзе Shahed-136.

Білий дім: рф планувала масовані авіаудари по Україні ще до вибуху на Кримському мосту

Як заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, кремль планував масовані авіаудари по Україні ще до вибуху на Кримському мосту, адже атаки такого масштабу не могли бути сплановані за кілька днів. "Найімовірніше, вони це планували протягом доволі тривалого часу. Але це не означає, що вибух на Кримському мосту не міг прискорити деякі з їхніх планів", — сказав Кірбі.

Напад на мирних жителів відповідає "стилю роботи" новопризначений командувач російського угруповання генерала Сергія Суровікіна, який раніше відзначився невибірковими бомбардуваннями цивільних районів та руйнуванням інфраструктури у Сирії та Чечні, пише CNN. За це його звинувачують у скоєнні злочинів щодо прав людини.

Водночас, Джон Кірбі не зміг відповісти, чи остаточно путін перейшов від стратегії програшної війни на полі бою до кампанії з підриву морального духу цивільного населення і завдання руйнівної шкоди українським містам та інфраструктурі.

ГУР: росія планувала масовані ракетні удари по Україні ще від початку жовтня

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, російські військові отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня. Зокрема, накази готувати обстріли отримали російські військові частини стратегічної та дальньої авіації.

Як цілі цих ударів визначили об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст, стверджує українська розвідка. За даними відомства, 8 жовтня з аеродрому "Енгельс" на аеродром "Оленья" перебазували сім стратегічних бомбардувальників Ту-160, які спорядили крилатими ракетами Х-101.

Також на зовнішній рейд Севастополя вивели 6 носіїв крилатих ракет із сорока ракетами "Калібр". Основною метою росія визначила знищення ТЕС, створення паніки серед українців і залякування європейської громадськості, запевняють розвідники.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні