--> Чи є зараз загроза вторгнення Білорусі в Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи є зараз загроза вторгнення Білорусі в Україну

0
Чи є зараз загроза вторгнення Білорусі в Україну
Агресорка росія та Білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Втім, диктатор володимир путін та самопроголошений президент олександр лукашенко навряд наважаться атакувати Україну з півночі, пише ТСН.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські та білоруські війська навряд чи атакуватимуть Україну з півночі попри про те, що Білорусь і росія погодилися розгорнути Регіональне угруповання військ Союзної держави - стратегічне формування російських і білоруських частин, завданням якого є оборона Союзна держава», - йдеться в повідомленні.

Аналітики вважають, що російський компонент будь-якого формування регіонального угрупування військ буде складатися з мобілізованих або призовників. Вони ж мають низький рівень підготовки, а тому не становитимуть значної загрози для України.

Крім того, компонент може складатися з частин 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних підрозділів. Вони вже зазнали значних втрат в Україні та мають суттєво знижену боєздатність.

До слова, в ISW оцінювали, що Кремль сподівається використати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для підготовки мобілізованих солдатів. Втім, навіть це не є індикатором неминучого відкритого вторгнення до України з території сусідньої Білорусі.

Своєю чергою, Москва може спробувати використати свої сили в Білорусі, аби «зафіксувати» українські війська під Києвом та не допустити їхньої передислокації до іншого місця або ж участі в контрнаступі, наголошують американські аналітики.

Вони вважають, що наразі диктатор лукашенко не може собі дозволити внутрішні наслідки прямого білоруського втручання у війну. А агресорка росія тим часом не має можливості швидко сформувати наземні ударні сили з нуля або ж з чинних в Білорусі підрозділів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні