Переговори про мир мають вести США та рф: заява президента Угорщини

0
Переговори про мир мають вести США та рф: заява президента Угорщини
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що, на його думку, «перемир'я» у розв’язаній росією повномасштабній війні мають укладати не Україна і росія, а країна-агресор і США, які постачають Україні такі ресурси, як зброя та інформація, пише НВ.

Під час заходу в Берліні, організованого журналом Cicero і газетою Berliner Zeitung, Орбан заявив, що президент США Джо Байден «зайшов надто далеко», назвавши російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем. Він стверджує, що «надія на мир» - 45-й президент США Дональд Трамп.

Орбан також похвалив колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель за переговори з росією після окупації українського Криму в 2014 році, які, за його словами, дозволили «ізолювати» та «залишити конфлікт українсько-російським».

За словами Орбана, його передусім цікавлять інтереси Угорщини і, хоча його країна на боці України, вона не хоче допомагати українцям так, щоб при цьому «економічно розорити Угорщину та угорці гинули». Прем'єр додав, що виступає за «негайне припинення вогню» і «переговори».

Орбан також розкритикував санкційну політику Євросоюзу, назвавши країну-агресора рф «гігантом» в енергетиці та заявивши, що «карлик санкціонує гіганта, а потім дивується, чому це не працює». На його думку, ЄС має отримати енергонезалежність, а не переходити на американський газ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні