Чому в Ірландії виселяють українок з дітьми

0
Чому в Ірландії виселяють українок з дітьми
Близько 135 українських біженців знайшли притулок у готелі ірландського міста Кілларні. У понеділок їм повідомили, що протягом 48 годин їх перевезуть до іншого регіону.

Їхні місця в готелі приготували для 192 чоловіків-біженців із 16 країн, включаючи Лівію, Алжир, Іран та Грузію, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Irish Examiner.

У готелі "Кілларні" українки з дітьми мешкали з березня. Багато з них знайшли роботу, деякі – в цьому ж готелі. Близько 40 дітей пішли навчатися до місцевих шкіл.

Днями групі українців повідомили про переселення до міста Вестпорт, куди їх мали завезти автобусами.

На захист українців стали люди з місцевої громади. Директори шкіл виявилися "деморалізованими" рішенням – адже вони вклали чимало зусиль в інтеграцію української спільноти з готелю Killarney.

"Інтеграція спрацювала. На даний момент переміщати їх абсолютно несправедливо", - сказав директор місцевої школи Колм О'Суїллеабхейн.

Тим часом мер Кілларні Найл Келлехер закликав скасувати рішення міжнародного агентства з розміщення Ipas. Він також закликав надати медичну та іншу підтримку місту, де налічується близько 2 тисяч українців.

Лише у середу після обіду переселення до іншого міста було скасовано на урядовому рівні.

Українцям забезпечать альтернативне житло, щоб вони могли продовжувати працювати та відвідувати школи. Скасування переїзду не завадить поселенню в готель до 200 чоловіків, які нині просять притулку в Ірландії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні