Загальна мобілізація: кого будуть призивати в Україні восени

0
Загальна мобілізація: кого будуть призивати в Україні восени
Часткова мобілізація в Росії триває. На тлі цього в Україні не запроваджують посилений набір до війська. Водночас слід бути готовими до того, що його лави може поповнити будь-хто.

Зауважимо, що в Україні діє воєнний стан, а разом із ним – загальна мобілізація. Розповімо, кого можуть признати до війська цієї осені, пише 24 канал.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський скасував осінній призов, запланований на жовтень 2022 року. Додамо, що ще в середині серпня міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що ЗСУ не потребує додаткової мобілізації. Винятком можуть стати фахівці деяких спеціальностей. Тоді він наголошував на операторах БпЛА, айтівцях, зв'язківцях, артилеристах й інших.

На той момент було відомо, що учасниками бойових дій є:

700 тисяч осіб, які мобілізовані до ЗСУ;
до 60 тисяч осіб, які служать у прикордонних військах;
до 90 тисяч, які служать у Нацгвардії;
до 100 тисяч у Національній поліції.
Водночас Резніков дав чітко зрозуміти кожному чоловікові: слід бути готовим до мобілізації. За словами міноборони втрати української сторони, хоч і не настільки суттєві, але вони є. Тож може виникнути потреба замінити тих, хто постраждав або загинув на полі бою.

Нагадаємо, що радник глави ОП Михайло Подоляк також висловив думку щодо мобілізації. Її він озвучив після оголошення Путіним часткового набору до війська. За словами Подоляка, наразі додатково проводити мобілізацію в Україні не потрібно. Він також підкреслив, що поповнюватимуть ряди лише спеціалісти. І лише тоді, коли відповідна потреба в них виникатиме.

Оскільки ми заговорили про втрати ворога на фронті, то не зайвим буде їх пригадати собі. Ще й з урахуванням того, що щоденно лави "двохсотих" лише поповнюються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні