Як економити електроенергію на лічильнику

1
Як економити електроенергію на лічильнику
УНІАН назвав кілька способів, як менше платити за світло в квартирі.

У холодну пору року українці активно купують обігрівачі, щоб не замерзнути взимку. Більш того, вони найбільше "накручують" показники на лічильниках. Тому за електроенергію доводиться платити в два рази більше.

Як можна заощадити електроенергію в квартирі
Щоб менше платити за світло, вам варто взяти за правило постійно вимикати лампочки. Особливо, якщо ви йдете з дому. Нерідко можна зустріти людей, які, наприклад, виходячи з дому на 15 хвилин, залишають включеним світло або той же телевізор. Якщо ви будете стежити за цим, то сума в платіжках значно зменшиться.

Також з метою економії можна обзавестися технікою з класом енергоефективності "А+", що дозволить менше платити за споживання електроенергії. Це стосується холодильників, бойлерів, пральних машин, обігрівачів.

Крім того, у випадку з обігріванням квартири вам допоможе тепловий насос. Звичайно, він коштує недешево, але, щоб в майбутньому заощадити пристойну суму, спочатку доведеться витратитися.

Крім того, експерти кажуть, що з метою економії електроенергії варто частіше користуватися ноутбуком, а не комп'ютером, використовувати LED-лампи, відключати джерело живлення від техніки перед відходом, сушити речі на балконі, а не користуватися сушаркою. Всі ці рекомендації допоможуть вам набагато менше платити за світло.

Коли дешевше користуватися електроенергією
Найдешевше користуватися електроенергією в період з 23:00 до 7:00, якщо у вас встановлено "нічний тариф". Тобто основні домашні справи бажано перенести на цей час, бо саме в цьому проміжку світло "мотає" найменше. Але для цього варто придбати багатотарифний лічильник. Звичайно, спочатку на нього доведеться витратитися, адже він коштує в межах до двох тисяч гривень, зате потім ви зможете добре заощадити.

Як економити електроенергію на лічильнику
Якщо ви будете використовувати багатотарифний лічильник, то вам вдасться заощадити до двох тисяч гривень за споживання електроенергії. Наприклад, якщо перші півроку ви витрачаєте 500 кВт*год на місяць, а інші шість місяців – по 300 кВт*год, то за рік вам доведеться заплатити 8064 гривень. Але, якщо ви встановите багатотарифний лічильник, то ця сума знизиться до 6048 гривень.

Крім того, на ринку зараз є маса інших приладів для економії електроенергії в квартирах. Перехід на різні енергозберігаючі прилади та обладнання дозволить знизити світове споживання електроенергії на 10%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
best place to buy cialis online forum Garreau JR, et al
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні