Росія, ймовірно, вже планує наступ на захід України з території Білорусі

1
Росія, ймовірно, вже планує наступ на захід України з території Білорусі
Україні загрожує наступ з боку Білорусі. Адже Суровікін може захотіти спробувати перерізати постачання озброєння через захід України, пише ТСН.

Про це сказав заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

«Ризик наступу є. Він постійно підвищується. Група Пригожина, Кадирова і Суровікіна, якщо вони отримають карт-бланш на проведення цієї операції, то не торгуватимуться з лукашенком. Лукашенко вміє розмовляти з путіним, але я впевнений він не зуміє домовитись з Пригожиним чи з Кадировим. Йому скажуть - не хочеш, то ми тебе вб'ємо. І це буде не жарт. Тобто лукашенко після того, як він підписав указ про активізацію військ Союзною держави, то на нормативно-правових документах ЗС РБ переходять під командування регіональної групи, а я думаю, що це командування здійснює Суровікін, бо в нього у розпорядженні є всі ресурси, які тільки можуть бути. А тому формально ЗС РБ формально підпорядковуються Суровікіну», - вважає Самусь.

Військовий експерт наголосив, що Суровікін намагатиметься переламати ситуацію у війні та відкрити другий фронт на північному напрямку. Ймовірно наступ може загрожувати заходу України.

«І якщо б у нього були ресурси, а на щастя, регулярна армія рф розбита, вони зараз намагаються мобілізованими залатати дірки і вони не можуть швидко сформувати контингент у Білорусі. Вже зараз у рф пішла друга хвиля мобілізації, потім буде третя. Вони наберуть під мільйон, але це буде не та армія. А Суровікін намагатиметься переламати ситуацію та відкрити фронт на північному напрямку. Не факт, що в них щось вийде, але можливо вони вже малюють на картах, як на заході України переріжуть якісь комунікації з поставки західної зброї. Але головне - відтягнути ЗСУ зі сходу та півдня. Бо там триває наступ української армії. Це все бачать росіяни, а тому Білорусь для них дуже актуальна», - сказав Самусь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо посунуть з бульбашії то ми вимагатимемо військового втручання союзників аж до прямого бомбардування бульбашії!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні