Чому зранку по всій Україні увімкнули сирени повітряної тривоги

0
Чому зранку по всій Україні увімкнули сирени повітряної тривоги
Зранку 15 жовтня по всій території України пролунали повітряні тривоги, пише 24 канал.

Неспокійним став ранок 15 жовтня для мешканців усієї території України. Громадян нашої держави зірвали з ліжок повітряні тривоги, які пролунали спочатку на Півдні, а потім поширилися усією територією.

Оскільки останнім часом ворог усе активніше використовує дрони-камікадзе, то варто боятися ще й їх, а не лише ракет. І хай перші називають «ракетами для бідних», шкоди вони завдають не меншої.

Тож у будь-якому випадку не ігноруйте сигнали про повітряної тривоги. Коли лунають сирени – візьміть з собою валізку з документами, одягом і продуктами та вирушайте до укриття. Перебувати там слід доти, поки не буде сигналу про відбій. Такий простий алгоритм дій може вберегти вам життя.

Зауважимо, що спочатку повітряну тривогу об 06:50 оголосили у Полтавській, Миколаївській, Дніпропетровській, а також Херсонській областях. Уже через 10 хвилин сирени завили на Одещині, а після неї – на Київщині. Як повідомляють у телеграм-каналі monitor, у Києві лунали вибухи. Але достеменно невідомо, чи це були прильоти, чи робота ППО.

Після Київщини карта повітряних «почервоніла» на Черкащині, Запоріжжі, Чернігівщині, Вінниччині, Житомирщині. І вже за лічені хвилини сирени чули мешканці усієї території нашої держави.

На Заході через лічені хвилини пролунали відбої
Оскільки цього разу йшлося, ймовірно, про атаку безпілотниками, то відбій повітряної тривоги пролунав дуже швидко. Так, відразу у кількох областях нашої країни мешканців сповістили про те, що загроза можливого удару з неба минула. Мовиться про:

Івано-Франківську,
Закарпатську,
Львівську,
Чернівецьку,
Волинську,
Рівненську,
Тернопільську,
та Хмельницьку області.

Відбої у цих областях почали лунати близько 07:19. Водночас на решті території України загроза ударів збереглася.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні