В Україні ще більше зросте курс долара

0
В Україні ще більше зросте курс долара
У зв'язку з низкою непередбачуваних подій у війні росії з Україною курс іноземних валют часто коливається, і такі стрибки зазвичай передбачити важко. Проте, зрозуміло, що значних покращень на ринку очікувати не варто. Вважається, що вже найближчими днями курс долара може злетіти, пише Телеграф.

Про це повідомив аналітик Roboforex Андрій Гойлов. За його словами, кожного місяця Національний банк України має стримувати курс американської валюти за рахунок продажу готівки зі своїх резервів, але тривалий час такого не може бути. Саме тому НБУ скоро буде змушений наблизити офіційний курс долара до реального.

«На сьогодні курс долара, незважаючи на локальні злети-падіння, впевнено тримається понад 40 гривень. І вже очевидно, що нижче він не буде. При цьому НБУ зберігає фіксований курс на рівні 36,56 грн. По суті, навіть у моменти падіння вартості валюти, розрив між фіксованим та реальним курсом становить не менше 4 гривень», — пояснив аналітик.

Крім того, Гойлов вважає, що міжнародні партнери навіть з усім своїм бажанням допомогти не можуть покрити дефіцит бюджету України. Фактично, аби покривати розрив між доходами і видатками бюджету, Нацбанк «друкує додаткові гроші, які нічим не підкріплені». У зв'язку з цим вже наближчим часом НБУ може підвищити офіційний курс долара, щоб наблизити його до реального.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні