--> Як обігріти будинок, якщо відключили опалення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як обігріти будинок, якщо відключили опалення

1
Як обігріти будинок, якщо відключили опалення
Наближається зима, яку пророкують найважчою за роки незалежності України. Зараз усі українці думають над тим, як обігріти свою оселю у разі можливих перебоїв із газо- та електропостачанням, пише 24 канал.

Як розповів Олег Попенко, експерт з ЖКП та голова правління Спілки споживачів комунальних послуг, для того, аби утеплити будинок потрібно насамперед замінити вікна у квартирі, а також вхідні двері.

Якщо зібратися коштами, то можна замінити вікна у під'їзді й тамбурні чи то вхідні двері у будинок. Усе це робиться швидко і дасть результат.

Добре утримують тепло у квартирі та приватному будинку пластикові вікна. Проте, якщо на це немає коштів, можна утеплити власноруч: потрібно укоси на вікнах або інші ж щілини заклеїти ватою та липкострічкою.

Що робити, якщо у будинку зникло опалення
Відрегулюйте пластикові вікна на зимове щільне закривання, щоб зменшити вихід тепла;
Постеліть килими на підлозі. Вони чудово зберігають тепло;
Перевірте ізоляцію вікон й поновіть за необхідності монтажну піну й силікон;
Впускайте світло до домівки, коли на вулиці гріє сонце. Сонце може підвищити температуру в кімнаті чи квартирі на кілька градусів;
Батареї, які розташовані у нішах, облаштуйте фольговою ізоляцією, тобто помістіть алюфом між стіною та батареєю. Це заощадить до 20% тепла;
Знайдіть альтернативу батареям, а саме електрообігрівачі, УФО, вентилятори з теплим повітрям та кондиціонери;
При відсутності світла каміни, печі, буржуйки чи інших прилади для обігріву за допомогою сировини, врятують ситуацію. Тому варто запастися дровами, вугілля чи хмизом;
Важливо, такий вид опалення можливий лише у приватному будинку.
Закупіть балони з газом та туристичні пальники. Це допоможе приготувати їжу та погрітися;
Використовуйте грілку у власному ліжку. Її ще можна зробити власноруч з пластикової пляшки та гарячої води. Чим більше грілок буде у приміщенні – тим тепліше буде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, запасіться вугіллям, хмизом.. " В багатоповерхівці?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні