Чому українцям не видають кредити

0
Чому українцям не видають кредити
Українцям наразі дуже складно взяти позику в банку або мікропозику в інших фінустановах, а зробити це громадянам, що евакуювались за кордон – практично неможливо. Якщо фінустанова видає кредит людині, що знаходиться за кордоном, ця угода одразу стає під ризик.

Ми дізнались, чому фінустанови відмовляються кредитувати українців за кордоном, пише Pro гроші.

На ринку мікрокредитів ситуація значно погіршилась через війну та виїзд українців за кордон, кількість звернень щодо отримання позики – зменшилася, а обсяги дистанційного кредитування падають. Після початку війни Росії проти України, фінустанови почали ретельніше перевіряти своїх клієнтів, побоюючись неповернення коштів.

Чи можуть люди за кордоном отримати кредит в українському банку
Наразі значна кількість позичальників знаходиться за кордоном, тому виникає необхідність додаткової оцінки кредитного ризику. Лише одиниці українських банків можуть ризикнути видати кредит людині, що знаходиться за межами країни.

Банк надає кредит за умов застави майна або постійної роботи, яка гарантує стабільний дохід для здійснення виплат. Через це фінустанова має деякі сумніви, що людина за кордоном зможе оформити заставу свого майна в Україні. Також мало українців за кордоном можуть гарантувати банку постійну та стабільну роботу протягом періоду дії кредитного договору.

Великі банки та дрібні фінустанови навряд чи ухвалять видачу кредитних коштів українцям, які перебувають за межами України, є великий ризик неповернення грошей. Українці, що знаходяться за кордоном, поділяються на три категорії:

які працюють дистанційно в Україні;
які працюють за кордоном;
які не працюють та живуть за рахунок допомоги.
Працівники банків аналізують не лише платоспроможності позичальника, а ще й з'ясовують його територіальне місцезнаходження за допомогою мобільного додатка банку. Але навіть попри це, банки не хочуть ризикувати та видавати кошти людині за кордоном.

Наразі, для видачі кредитних коштів, фінустанови наполягають на фізичній присутності людини у відділенні та особистого підписання договору, щоб зменшити ризики дистанційного кредитування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні