--> Як під час війни чоловіки та жінки витрачають гроші | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як під час війни чоловіки та жінки витрачають гроші

0
Як під час війни чоловіки та жінки витрачають гроші
З початком війни українці почали відчувати фінансові складнощі. І чоловіки, й жінки майже однаково відчувають брак коштів, проте підходи до витрат та вирішення фінансових проблем у них різні.

Про це свідчить дослідження кадрового порталу grc.ua.

Так, щомісяця не вистачає грошей до зарплати 38% жінок та 32% чоловіків. Також більше жінок, ніж чоловіків, зізналося, що вони стикаються з браком коштів час від часу. Таку відповідь дали 31% жінок та 27% чоловіків.

Разом з тим чоловіків більше серед тих респондентів, які повідомили, що вони відчувають фінансові складнощі зрідка або взагалі ніколи. Дуже зрідка стикаються з браком коштів 23% чоловіків та 17% жінок. Завжди вистачає зарплати 17% чоловіків та 14% жінок.

Фінансові складнощі для більшості громадян – це відносно нове явище. 44% і чоловіків, і жінок зазначили, що їх фінансове становище погіршилося від початку війни, та їм стало не вистачати грошей до зарплати.

Через втрату роботи та зниження рівню доходів більше половини українців не має змоги робити заощадження. 26% жінок та 24% чоловіків зазначили, що від початку війни вони втратили роботу та перебувають зараз у пошуку джерел заробітку. Проте наявність роботи не гарантує таку зарплату, якої вистачатиме до наступної виплати. З числа працюючих респондентів 30% жінок та 26% чоловіків говорять про те, що їм ледве вистачає грошей до зарплати.

Серед тих українців, хто має змогу заощаджувати, найбільше тих, хто робить це дуже зрідка. 21% чоловіків та 19% жінок зазначили, що можливість робити заощадження у них з’являється вкрай нечасто.

Чоловіки частіше за жінок роблять заощадження. До 10% свого щомісячного заробітку зберігають невитраченими 10% чоловіків та 8% жінок. Більше 10% зарплати зберігають 14% чоловіків та 10% жінок.

Продукти харчування – це головна категорія витрат як для чоловіків, так і для жінок. Також рівноцінно важливими і для чоловіків, і для жінок є сплати комунальних платежів.

Цікаво, що жінки витрачають більше коштів, ніж чоловіки, на медичні послуги, благодійність та допомогу ЗСУ, освіту, одяг та взуття. З іншого боку, чоловіки, порівнюючи з жінками, частіше витрачають зароблені гроші, на транспорт та власний автомобіль, виплату кредитів, розваги і, як не дивно, на дітей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні