У Німеччині намалювали свастику і підпалили притулок для біженців з України

1
У Німеччині намалювали свастику і підпалили притулок для біженців з України
Перед тим, як спалахнула пожежа, вхідні двері готелю, в якому проживають 14 українських біженців, було розмальовано свастикою.

У німецькій землі Мекленбург-Передня Померанія пожежники всю ніч гасили пожежу в готелі, де мешкали біженці з України.

Операція з гасіння все ще продовжується, повідомив представник поліції у четвер вранці. При цьому правоохоронці підозрюють, що причиною пожежі став підпал, пише FAZ.

У понеділок до поліції надійшло повідомлення про намальовану свастику в районі входу в готель, винуватця чого поки що не вдалося знайти. «Виходячи з мого багаторічного досвіду роботи пожежникам, зараз я припускаю, що пожежа була влаштована навмисно», — сказав районний адміністратор Тіно Шоманн.

Пожежа у великому будинку з солом'яним дахом у Грос-Стремкендорфі, де мешкали 14 біженців з України, спалахнула у середу ввечері. Ніхто не постраждав. Спрацювала пожежна сигналізація. Працівники закладу марно намагалися самі загасити пожежу, яка почалася зовні. Полум'я перекинулося на солом'яний дах, а потім на всю конструкцію та інтер'єр.

Коли прибула пожежна команда, співробітники об'єкту та деякі перехожі вже намагалися гасити вогонь вогнегасниками. Весь солом'яний дах згорів. «Дах звалився прямо на очах. Тільки зовнішні стіни ще стоять», - сказав представник району. На фотографіях, опублікованих у ЗМІ, видно метрове полум'я та густий дим. Були великі побоювання, що вогонь перекинеться на сусідні будинки. Але цьому вдалося запобігти. На місці працювало майже 120 представників екстрених служб та близько 20 машин швидкої допомоги.

Біженців планують розмістити в інших приміщеннях. Троє співробітників, які доглядали за ними, також не постраждали. Згідно з початковими оцінками, матеріальні збитки становитимуть як мінімум шестизначну суму.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росіяни від безсилля кидаються гімном
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні