Ритуал, що забезпечить благополуччя на весь рік: що дозволено робити 22 жовтня

0
Ритуал, що забезпечить благополуччя на весь рік: що дозволено робити 22 жовтня
Церковне свято 22 жовтня - день пам'яті преподобного Андроніка і дружини його Афанасії. Андронік був ремісником і разом з Афанасією жив у V столітті в Антіохії. Всі свої заощадження вони розділили на три частини, дві з яких віддали бідним і пожертвували церкві, одну залишили собі.

У подружжя було двоє дітей, після народження дочки вони вирішили присвятити своє життя Богу і жити один з одним, як брат з сестрою, пише УНІАН.

Примкмети 22 жовтня

туман сьогодні - зима буде довгою і морозною;
ожеледиця 22 жовтня - скоро підуть дощі;
лисиці в лісі гавкають - до зміни погоди;
з модрини голки не обсипалися - снігу найближчим часом не буде.

Що сьогодні не можна робити
Особливих заборон церква на цей день не встановила. Як і в будь-яке інше свято краще утриматися від сварок, пліток і образ. Не дозволяйте собі перебувати в поганому настрої і не впадайте у відчай.

Що можна робити 22 жовтня
Наші предки в цей день мололи пшеницю на крупу і варили з неї кашу. Прийнято було додавати в блюдо шматок сала і пригощати всіх бажаючих. З крупи також пекли пироги і роздавали сусідам. Вважалося, що такий ритуал забезпечить здоров'я і благополуччя на весь наступний рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні