Що трапиться, якщо випадково проковтнути жуйку

0
Що трапиться, якщо випадково проковтнути жуйку
Хтось жує гумку, щоб заспокоїтись. Хтось – щоб освіжити подих. Але, мабуть, кожен бодай раз у житті замислювався над тим, а що ж буде, якщо її випадково проковтнути, пише 24 канал.

Якщо тобі рідні теж колись казали, що проковтнута жуйка залишиться у твоєму організмі назавжди, то вітаємо у нашому клубі. Насправді це зовсім не так. Експерти розповіли, чому не варто перейматися, якщо ти не встиг виплюнути жуйку вчасно.

Слід розуміти, що організм може лише розщепити деякі інгредієнти жувальної гумки. Мовиться про підсолоджувачі й ароматизатори.

Гастроентерологиня Ненсі МакГріл зауважила, що гумка не перетравлюється так само як насіння або шкірка від фруктів. Але ти ж не переймаєшся, коли їси ціле яблуко?

Чи прилипне жуйка до шлунка
Отут ми відразу ж тебе заспокоїмо. З твоїм шлунком не відбудеться того, що зазвичай трапляється зі взуттям. Так, жуйка може трохи довше мандрувати твоїм тілом. Але загалом вона спокійно проходить весь шлях від входу і до виходу. МакГріл зауважує, що за весь свій час роботи не бачила, щоб гумка прилипала до кишківника або шлунка.

Коли небезпечно ковтати жуйку
Наприклад, якщо у тебе діагностували хворобу Крона або дивертикуліт, який спричиняє випинання товстої кишки. У таких випадках, за словами Мулліна, може бути небезпечно проковтнути гумку. А все тому, що їй доведеться проходити "звуженою областю". У деяких випадках жуйка може закоркувати кишківник. Це може стати причиною судом, запорів й інших неприємних наслідків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні