Ірина Фаріон втрапила у скандал через Залужного та азовців

2
Ірина Фаріон втрапила у скандал через Залужного та азовців
Активіст заявив, мовознавця не рада, що з полону визволяють захисників «Азовсталі».

Колишня народна депутатка від ВО «Свобода», філологиня Ірина Фаріон втрапила в мовний скандал. Так, під час інтерв’ю Наталі Влащенко ішлося про російськомовних захисників, пише Главком.

Фаріон зауважила, що, на жаль, вони є й серед звільнених із полону азовців та наголосила, мову слід учити. Адже головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний чудово говорить українською, президент Володимир Зеленський також її вивчив. У контексті розмови прозвучало таке речення: «Тепер їх з полону визволили слава Богу не всіх залишається 80 % у полоні».

Активіст Євген Карась потрактував цю фразу таким чином – Ірина Фаріон радіє, що не всіх захисників Маріуполя визволили з полону.

«Фаріон дає інтерв’ю Влащенко і шкодує, що з полону визволяють захисників «Азовсталі», – написав активіст.

Пізніше він додав: «Мені байдуже мала вона на увазі «слава Богу визволили» чи «слава Богу визволили не всіх». Мене інше зацікавило. Я вважаю неможливим доколупуватися за будь-що до людей, які вийшли з полону. Після всього пережитого зараз їм ще чути дорікання. Ще коли більшість психологічно тільки прийшли до тями, що вони вже тут, повернулись, це не сон».

На захист Ірини Фаріон стала дитяча письменниця Лариса Ніцой. Вона зауважила, що слова мовознавці були невірно інтерпретовані.

«Оббрехали, що вона не рада звільненню. А потім ще й наплели, ніби вона наїхала на Залужного – і виставили її відео. Ну це взагалі глум. У цьому відео вона критикує російськомовних захисників - і україномовного Залужного ставить їм у приклад! І Зеленського наводить у приклад, що той вивчив мову. Навіть Єрмака згадала, що той теж українську вивчив. Хто Фаріон постійно слухає – той зрозумів. Відео прикладаю. Так, вона тут говорить швидко зі вставними реченнями. Недоброзичливці скористалися», – пише Лариса Ніцой.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які вони кончані, та фаріон та ніцой.
Відповісти
Мовознавець говорить те що хоче сказати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні