Обряд, що допоможе очистити свою душу: що дозволено робити 23 жовтня

0
 Обряд, що допоможе очистити свою душу: що дозволено робити 23 жовтня
Церковне свято 23 жовтня - Євлампій і Євлампія були братом і сестрою, жили в Нікомідії в IV столітті. За часів гоніння на християн Євлампій виступив проти царя. Його привели на суд, намагалися переконати відректися від Христа. Євлампій відмовився, тоді його довго мучили, але Христос зберіг його тіло здоровим.

Євлампія дізналася про страждання брата і прийшла до нього. Її стали мучити теж, кинули їх обох в розпечену піч, а потім усікли мечем. Бачачи страждання християн, багато людей в Нікомідії увірували в Господа.

Прикмети 23 жовтня
сльота і бруд 23 жовтня - сніг випаде нескоро;
немає морозів в цей день - в найближчий місяць зима не настане;
пожовкле листя на вербі - зима буде ранньою.


Що сьогодні не можна робити
23 жовтня - несприятливий день для того, щоб грати весілля. Церква каже, що молоді, які зв'яжуть себе узами шлюбу в цей день, скоро посваряться. Також небажано що-небудь купувати з одягу - обновка не буде служити вам довго, швидко зноситься або зламається.


Що можна робити 23 жовтня
Головним обрядом дня у наших предків вважалися ігри біля багаття. Молоді хлопці і дівчата стрибали через вогонь - вірили, що такий обряд допоможе їм очистити свою душу і тіло, продовжити молодість і красу, а також вступити здоровими в Новий Рік. Також у багатті народ спалював старі речі, щоб разом з ними позбутися накопичених проблем і негативу.

Які сьогодні іменини: Євлампій, Амбросій, Іннокентій, Андрій, Євгенія, Євлампія.

Талісманом людини, народженої 23 жовтня є аметист. Недорогий напівдорогоцінний камінь, який часто використовується для створення прикрас. Здавна вірили, що аметист здатний позбавити власника від гніву та алкогольної залежності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні