Зірки опівночі можуть розповісти про особисте життя: яке свято 25 жовтня

0
Зірки опівночі можуть розповісти про особисте життя: яке свято 25 жовтня
Православне свято 25 жовтня - день пам'яті преподобного Косми, який осиротів в ранньому дитинстві і був узятий на виховання батьками святого Іоанна Дамаскіна. Ростили його, як рідного сина, в благочесті і вірі. Досягнувши повноліття, Косма відправився в монастир і прославився багатьма подвигами, пише УНІАН.

Коли почалися гоніння на християн, Косма переконав Дамаскіна встати на захист ікон і писав разом з ним багато творів. Помер близько 787 року в глибокій старості.

Прикмети 25 жовтня
грім гримить сьогодні - зима буде безсніжною і теплою;
птахи низько літають - до ранньої та холодної зими;
слабкий вітер і невеликі пориви - до погіршення погоди;
у цей день дме південний вітер - буде тепло, північний - буде холод.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква сьогодні забороняє занадто відкрито веселитися. Вважається, що гучний сміх притягує невдачі. Також в цей день потрібно бути обережними в своїх словах і вчинках, щоб нікого не образити. Заборонено лихословити, лаятися, ображатися і пліткувати.

Що можна робити 25 жовтня
Наші предки в цей день до півночі спостерігали за зірками. Вони вірили, що зірки можуть багато розповісти про особисте життя, про справи в господарстві і роботі, а також про врожай на наступний рік. Господині 25 жовтня варили кашу, так як крупа символізувала зірки, обов'язково пригощали нею родичів і сусідів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні