Керівник Вагнерівців Пригожин у розмові з путіним розкритикував російське військо

0
Керівник Вагнерівців Пригожин у розмові з путіним розкритикував російське військо
Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним розкритикував російське військове керівництво, у тому числі через поразки у війні з Україною, сам Пригожин заперечив свою розмову з Путіним та критику на адресу військових.

Джерело: The Washington Post із посиланням на двох американських чиновників, коментар Пригожина, пише Українська правда.

За інформацією джерел видання, людиною з "близького кола" Володимира Путіна, яка нещодавно висловила незгоду безпосередньо президенту РФ щодо підходу до ведення війни, був Євген Пригожин.

За інформацією американської розвідки, на яку посилається видання, Пригожин розчарований Міністерством оборони Росії, також зростає "напруга" у його відносинах з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

Зокрема, він висловлював думку, що Міноборони РФ занадто покладається на "вагнерівців", не дає групі найманців достатньо грошей і ресурсів для виконання їхньої місії.

У коментарі WP очільник ПВК "Вагнера" заперечив свою нещодавню розмову з Путіним та критику ЗС РФ:

"По-перше, я не спілкувався особисто з Володимиром Володимировичем Путіним ні останнім часом, ні в будь-якому осяжному майбутньому. Я не критикував керівництво Збройних сил Російської Федерації під час конфлікту в Україні. Тому я не можу нічого коментувати".

Крім того, представники американської розвідки вважають, що Пригожин змонтував нещодавно розповсюджене в соцмережах відео, на якому "вагнерівці" скаржаться на нестачу основних продуктів харчування та провізії, щоб тиснути на Кремль для збільшення фінансування його групи найманців. У коментарі WP Пригожин заявив, що не бачив це відео.

Як повідомляє видання, те, що Пригожин наважився критикувати російських військових перед Путіним, свідчить про зростання його впливу тим швидше, чим більше поразок отримує Росія у війні. Це також підкреслює хитке становище формального керівництва російського оборонного відомства, яке потрапило під критику з боку Пригожина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні