Коли і де найвища ймовірність отримати повістку

0
Коли і де найвища ймовірність отримати повістку
Мобілізаційні рейди в Україні будуть продовжуватися і під час них найвищий ризик отримати повістку.

Про це повідомив начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Юрій Максимів в інтерв'ю ТСН.

Він підтвердив, що поліцейські та підрозділи охорони територіальних центрів комплектування (ТЦК) проводять спільні рейди з метою дотримання громадянами вимог комендантської години. Порушникам справді можуть вручити повістку.

"Коли відбувся перший рейд, ми зрозуміли, що є багато громадян, які порушують не тільки вимоги комендантської години, а й вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок. Наприклад, виявлялися громадяни, які не перебували на військовому обліку, не з’являлися до військкоматів після оповіщення. Можливість швидко дізнатися інформацію про конкретну людину є", – пояснив Максимів.

Чи законно вручати повістки на вулиці
Голований воєнком Києва наголосив, що у законодавстві України відсутні будь-які заборони щодо місць вручення повісток військовозобов’язаним. Тобто повістки громадянам можна вручати у будь-який час доби і у будь-якому місці.

"Немає заборон щодо місця вручення повісток. Жодної. В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе, наприклад, виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все", – зазначив Максимів.

Кому чекати повістки
Воєнком переконаний, що на повістку слід очікувати всім військовозобов'язаним чоловікам віком до 60 років. Він пояснив, що Україна зараз перебуває на найвищому ступені мобілізації. Вона може бути або частковою, або загальною.

"Я так думаю, що мобілізаційні заходи будуть проводитись, це необхідність. Поки ми воюємо – маємо гарантовано мати особовий склад не лише для оборони, а й для наступу, щоб звільнити наші землі", – пояснив Максимов.

Він додав, що постійно існує потреба у доукомплектуванні українського війська, адже потрібно збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. До того ж, українське військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Для цього потрібна велика кількість особового складу сил оборони.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні