На Львівщині вимикають світло

0
На Львівщині вимикають світло
Від сьогодні на Львівщині почали аварійні відключення світла. Це пов’язано із тим, що в Україні діє одна енергосистема, яка живить усі регіони країни й зараз виробіток електрики менший ніж її об’єми споживання. Все це через нещодавні бомбардування рашистами. Тому, щоб уникнути перевантаження мережі необхідно було ввести такі міри, пояснюють енергетики. Злата 10-го жовтня відчула на собі наслідки ворожого удару по Львову. Робота дівчини передбачає постійне підключення до інтернету, а після потрапляння ракети у місцеву підстанцію вона декілька годин просиділа без світла. Каже, що підтримує ідею аварійного відключення електропостачання, бо краще так, ніж потім зовсім залишитися без нього.

Звісно це окей, якщо люди будуть знати коли саме це відбувається, щоб вони знали в який саме час й могли собі спланувати. Але якщо це раптово, то це звісно дуже незручно. Якщо, наприклад, є маленька дитина, то їй потрібне тепло. Або ж якщо людина працює в інтенеті, то їй теж потрібно світло й теж потрібно працювати. Але щоб зекономити це дуже супер і я б закликала людей дійсно економити вечорами, не використовувати зайву енергію, щоб нам було світло й взимку, й зараз коли нам це потрібно, - каже Злата, львів’янка.

На сайті «Львівобленерго» є спеціальний розділ «Чому немає світла?», де користувачі можуть дізнатися про відключення електропостачання за місцем свого проживання.

Це дуже класно, що людям дали можливість побачити, де саме буде вимикатися, але я от вранці спробувала й, нажаль, цей сайт не показує саме це відключення, пере посилає на якісь месенджери, але вони теж не показують відповідну інформацію, - додає Злата.

Цю проблему вже вирішили, кажуть у «Львівобленерго».

На нашому сайті в розділі «Чому немає світла?» до кінця дня можна буде побачити відповідну інформацію. Ми поділили усю область на 4 групи. Буде на сайті пошук, де можна буде ввести місто, вулицю й номер будинку й на сайті видасть у якій ви групі. І відповідно вже буде графік, у який день, яка група буде вимикатись, - пояснює Галина Петрушка, речниця ПРАТ «Львівобленерго».

Проте слід враховувати певні нюанси.

Вона буде вимикатися тільки тоді, коли диспетчер «Укренерго» скаже, що сьогодні буде відключення. Тобто можна буде зайти, ознайомитися з тим графіком і вже орієнтуватися. Тобто якщо «Укренерго» скаже, що потрібно обмежувати споживання і наш диспетчер буде вимикати ту чи іншу групу, то відповідно в той день у вас не буде електроенергії, - додає Галина Петрушка.

Якщо у вас виникли ті чи інші питання щодо постачання, то рекомендують звертатися у колл-центр «Львівобленерго». Також людей закликають дотримуватися годин обмеження використання електроенергії. Це допоможе підтримати систему живлення на задовільному рівні та зменшить виникнення аварійних ситуацій в роботі мережі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні