По всій росії можуть вибухати залізничні колії

0
По всій росії можуть вибухати залізничні колії
Британська розвідка з червня нарахувала щонайменше шість актів саботажу на російській залізниці і прогнозує, що з часом російське керівництво все більше турбуватиметься з цього приводу.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Так, 24 жовтня 2022 року губернатор Брянської області Росії повідомив, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю поблизу села Новозибково, приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону.

"Залізниця є основним залізничним сполученням між Росією і півднем Білорусі. Відповідальність за інцидент взяла на себе російська антивоєнна група "Зупини вагони". Це щонайменше шостий випадок саботажу проти російської залізничної інфраструктури, про який заявляє "Зупини вагони" з червня", – йдеться в огляді.

Як зазначається, це частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як в Росії, так і в Білорусі.

Як стверджує британська розвідка, російські військові в першу чергу покладаються на залізничний транспорт для розгортання сил в Україні, але з мережею протяжністю понад 33 000 км, яка в основному проходить через ізольовані райони, цю систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз.

"Російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян виступає проти конфлікту в достатній мірі, щоб вдатися до фізичного саботажу", – йдеться в огляді розвідки Міноборони Великої Британії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні