Як самостійно захистити свій домашній вай фай

0
Як самостійно захистити свій домашній вай фай
Держспецзв’язку України пояснила, як правильно налаштувати вашу домашню мережу Wi-Fi, аби вона була безпечною і ніхто сторонній не міг підключитися. Адже незахищена домашня мережа – не лише ризик підключення сторонніх до вашого інтернету, а і потенційна загроза особистим даним.

Головні поради, як захистити домашній Wi-Fi:

Слід обирати роутер із найновішим протоколом безпеки WPA3. Надійні також маршрутизатори з WPA2. Перед покупкою перевіряйте, чи не було інформації про виявлені вразливості у програмному забезпеченні роутера.

Встановити надійний логін та пароль для доступу в мережу

Встановити надійний логін та пароль для доступу у панель керування роутером замість тих, що надає виробник. Це слід зробити до того, як підключати роутер до інтернету.

Вимкнути функцію WPS (Wi-Fi protected setup).

Приховати трансляцію імені мережі (Hidden SSID).

Налаштувати окрему гостьову мережу Wi-Fi для тимчасових користувачів, якщо ваш маршрутизатор підтримує таку функцію. Так ваші гості зможуть підключатися до мережі, проте не знатимуть вашого основного паролю і не зможуть отримати доступ до ваших даних

Якщо маршрутизатор має вбудований брандмауер, варто тримати його увімкненим.

Вчасно оновлювати програмне забезпечення для роутера (налаштуйте автоматичні оновлення). Слідкуйте за новинами щодо оновлень на офіційному сайті виробника. Якщо не впевнені, що можете встановити оновлення самостійно, звертайтесь до сервісних центрів

Не користуватись застарілими моделями роутеру. Зазвичай виробники на своїх сайтах публікують переліки застарілих моделей, які не підтримують оновлення безпеки. За необхідності змініть маршрутизатор.

Обмежити потужність сигналу роутера, щоб він був доступний лише у вашому житлі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні